"Sve ide po planu"

Đokić i Milunović u posjeti RiTE Gacko

19:26, 19.11.2019.
Izvor: ATV
U Rudniku i termoelektrani Gacko sve ide po planu kada je u pitanju proizvonja i otkrivka uglja, rekli su to danas čelnici hercegovačkog giganta resornom ministru. Petar Đokić zadovoljan, kaže da se pričalo o budućim planovima ovog preduzeća ali najvažnije je da se obezbjedi dugoročanapoziciji RiTE Gacko u okviru energetskog sistema Republike Srpske.

"Na način da RiTE Gacko i dalje bude dio sistema koji garantuje bezbjedno snabdijevanje Republike Srpske dovoljnim količinama električne energije što je zadatak koji ima Eelektroprivreda Republike Srpske", izjavio je Petar Đokić, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske.

Tako će i biti, poručuje generalni direktor ovoga preduzeća. Miodrag Šešlija ističe da se planira redovni godišnji remont i da je trenutna proizvodnja u okviru godišnjeg plana.

"Proizvodnja je potpuno stabilna nemamo nikakvih problema i spremni smo da idemo dalje i do idućeg remonta imamo obezbjeđen ugalj čak i dalje", kazao je Milodrag Šešlija, direktor RiTE Gacko.

U RiTE Gacko danas je stigao i Ministar rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović, donio je lijepe vijesti. Vrlo brzo će biti riješen problem 51 porodice u Gacku, koje nisu mogle otkupiti stanove dobijene od preduzeća Rudnik i termolektrana Gacko.

"Mi smo danas postigli dogovor i sporazum da se ide u pravcu, gdje ja vjerujem da će do prvog kvartala naredne godine ovim porodicama biti stvoreni svi uslovi da otkupe i prevedu u svoje vlasništvo dobijene stanove", ističe Duško Milunović, ministar rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske.

"Prvi korak je da se izvrši procjena zgrade, drugo je konsultacije sa malim akcionarima i treće je da se ide u privatizaciju", dodaje Šešlija.

U pitanju su porodice iz boračkih kategorija. Problem je nastao jer je zgrada bila uknjižena kao osnovni kapital RiTE Gacko, pa su ovi Gačani u svojim stanovima bukvalno bili podstanari. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Boračke organizacije Gacko, kažu da i mi je danas pao kamen sa srca.