Poručio da će prisustvovati ako ga pozovu

Dodik: Opoziciji u Srpskoj niko ne brani da zatraže sjednicu NSRS

17:20, 25.11.2019.
Izvor: Srna
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da niko opoziciji u Republici Srpskoj ne brani da zatraži sjednicu Narodne skupštine o Programu reformi BiH i da će joj prisustvovati ako ga pozovu.

"Poštujem Narodnu skupštinu, nisam Mirko Šarović /lider SDS-a/ koji kaže da ga ne zanimaju stavovi najviše zakonodavne institucije. Mene i te kako zanimaju", rekao je Dodik povodom najave opozicije da će zatražiti posebnu skupštinsku sjednicu na kojoj bi poslanici raspravljali o Programu reformi BiH.

Govoreći o sjednici Komisije za izbor Savjeta ministara, koja je zakazana za sutra, Dodik je rekao novinarima u Kriškovcima kod Laktaša da je sve to karikatura.

"Kakva zemlja, takva i procedura. Ranije je bilo rađeno na način da tri naroda izaberu svoje predstavnike koji u skladu sa principom rotacije izaberu predsjedavajućeg Savjeta ministara. Sada je neko izmislio ovu priču, iako ne možemo izbjeći proceduru", naveo je Dodik.

On je napomenuo da je sve to nepotrebno.

"Imamo situaciju da su od Obavještajno-bezbjednosne agencije i od Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ zatraženi podaci o predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji, a sada mora da ide i na sjednicu Komisije da ga ispituju poslanici. To je sve karikatura, neko se igra demokratijom, ali mislim da neće biti problema", rekao je Dodik.