Dodik: Spremni smo za izbore u Doboju i Srebrenici

14:42, 14.02.2021.
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da je ta stranka zajedno sa koalicionim partnerima spremna za ponovljene izbore u Doboju i Srebrenici.

Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon sastanka privremenog banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a rekao da je u tom smjeru napravljen operativni plan, te da očekuje identične i dobre rezultate kao na prethodnim izborima koji su poništeni u tim lokalnim zajednicama.

"Pripremili smo se na najbolji način za te izbore u cilju da se stavi tačna na tu zavrzlamu koju su napravili CIK, te opozicija u Republici Srpskoj i bošnjačka vlast u Sarajevu. Ponavljanje izbora u Doboju i Srebrenici bilo je nepotrebno", rekao je Dodik.

On je rekao da Srpska nastavlja uspješnu i kontinuiranu borbu sa pandemijom virusa korona, te je zahvalio rukovodstvu Srbije i predsjedniku Aleksandru Vučiću što je obezbijedio vakcinaciju 5.000 zdravstvenih radnika Srpske u Srbiji.

Dodik je rekao da se za vakcinaciju prijavilo 2.100 radnika.

On je rekao da SNSD nije za dolazak novog visokog predstavnika u BiH, te da treba ukinuti njegovu kancelariju, što je i stav Rusije.

Dodik je podsjetio da se aktuelni visoki predstavnik Valentin Incko ponaša neprincipijelno, te ga je podsjetio na Kurta Valdhajma, Austrijanca koji je boravio na Kozari i ovim prostorima.

On je rekao da je Valdhajm imao fašističku prošlost, te da je bio biran za generalnog sekretara UN.