Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske

Gašić: Za donacije Srpskoj obratiti se Crvenom krstu

17:05, 06.04.2020.
Izvor: Srna
Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je danas da će Crveni krst Srpske biti mjesto kome će se obraćati svi koji namjeravaju uputiti donaciju u robi Republici za vrijeme epidemije virusa korona.

Ona je rekla na tom planu da je Republički štab za vanredne situacije danas donio zaključak o postupanju doniranom robom Srpskoj za vrijeme epidemije virusa.

- Štab je propisao način i proceduru na koji će se tretirati donacije koje budu pristizale, kao i to da se prati sva donirana roba i njena distribucija do krajnjih korisnika. Cilj je da se napravi najbolji mogući prijedlog na koji način postupati sa donacijama i šta su prioriteti kada je riječ o njihovoj podjeli - rekla je Gašićeva na konferenciji za novinare nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije u Banjaluci.

Ona je poručila da se iz donacija izuzimaju medicinska sredstva i lijekovi jer su donacije ove robe već definisane od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Gašićeva je navela da i u vezi sa donacijama Ministarstvo prati potrebe na terenu i teritoriji Srpske putem Odjeljenja za interventne nabavke.

- I na osnovu toga biće procjenjivane potrebe u saradnji sa Crvenim krstom koji prati potrebe svojih korisnika - ponovila je Gašićeva.