Načelnik opštine Srebrenica

Grujičić uvjeren u pobjedu na lokalnim izborima

21:36, 14.08.2020.
Izvor: Srna
Aktuelni načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je večeras da je uvjeren u svoju pobjedu na predstojećim lokalnim izborima za ovu funkciju jer ima podršku srpskih stranaka.

On je istakao da je osvajanje vlasti u Srebrenici za Republiku Srpsku važno s obzirom na velike pritiske sa strane, te da u tom smislu postoji velika odgovornost.

Grujičić je najavio da će opštinska vlast nastaviti sa politikom otvaranja novih radnih mjesta, ali i razvoja turizma, podsjetivši da su u Srebrenici realizovani brojni korisni projekti uz pomoć Vlade Republike Srpske, pa i Srbije, a na dobrobit cjelokupnog stanovništva.

On je za ATV rekao da vlada loš odnos prema evidentnim srpskim žrtvama u Srebrenici i okolini, dok se na drugoj strani veličaju bošnjačke žrtve, što je opterećenje i prepreka pomirenju.

Grujičić je naveo da je odnos sa bošnjačim političarima u Srebrenici korektan, ali da je problem politikantsko uplitanje iz Sarajeva i SDA.

Podsjetivši na napad prije pet godina na tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima kod Srebrenice, Grujičić je naglasio da je neprihvatljivo što nije razriješen taj slučaj.

Kada je riječ o izgradnji fontane i spomenika mira na trgu u Srebrenici, Grujičić je rekao da je to dobra ideja koja će poslati poruku da mir nema alternativu, ocjenivši da su svi koji su protiv toga opredijeljeni za sukobe.