Ko se poigrao sa smjenama u bijeljinskom Inspektoratu?

18:51, 29.10.2020.
Izvor: ATV
Načelnik područnog odjeljenja Inspektorata u Bijeljini, Rade Trifunčević smijenjen je sa te funkcije, a na njegovo mjesto već u ponedjeljak biće postavljen Diko Simić već zaposolen u istoj područnoj jedinici. U svemu tome možda ne bi bilo ništa čudno, da za svoju smjenu, kako tvrdi Trifunčević nije čuo iz telefonskg razogovara sa Simićem. 

Šta je učinio pa da bude kažnjen, kaže, ne zna, ali zna da ga niko iz uprave, pa ni direktor Inspektorata Republike Srpske nije obavijestio šta se sprema. Interesantno je da je baš juče primio i anonimni poziv sa još interesantnijom ponudom. 

"Dobio sam poziv negdje oko 12 časova i 15 minuta sa meni nepoznatog broja, prema pozivnom broju dolazio je sa teritorije grad Banjaluke. Pitali su me da li ću na predstojećim izborima podržati i raditi za Gorana Selaka na šta sam ja odgovorio da sam član SNSD-a Gradski odbor Bijeljina tako da ne mogu raditi ni za jednu drugu stranku. Apsolutno direktor mene nije obavijestio i niko iz uprave mene nije obavijestio o ovome. Što se mene lično tiče kao Radeta Trifunčevića, ja imam negdje oko 26 godina radnog staža i nikada na disciplinskoj nisam bio, apsolutno nikad me niko nije opomenuo za neke greške", kaže Rade Trifunčević, načelnik područnog odjeljenja Inspektorata u Bijeljini.

Trifunčević tvrdi da je kao član bijeljinskog SNSD-a već duže vrbovan od strane direktora Inspektorata Dragutina Škrebića da pređe u SPS. To je, kaže, u više navrata odbijao ali je indirektno dobijao prijetnje da bi njegov posao neko drugi možda bolje mogao da radi. Baš tako je njegovo mjesto, kako kaže, pripalo Simiću koji je član SPS-a. 

Dragutin Škrebić, inače član SPS-a, danas nije želio da daje izjave. Prilično ljutit, u telefonskom razgovoru negirao je sve što je ispričao Trifunčević. Lider SPS Goran Selak nije se ni javio na telefon.