Fond zdravstvenog osiguranja

Kusturić: Nivo BiH mora dati dozvolu za ruske lijekove

16:26, 22.11.2019.
Izvor: Srna
Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Dejan Kusturić izjavio je danas Srni da je od velikog značaja to što su ruske farmaceutske kompanije pokazale zainteresovanost za tržište Srpske, te da očekuje saradnju i od Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, kako bi one dobile dozvolu za promet na tržištu BiH.

"Riječ je o farmaceutskim kompanijama koje lijekovima snabdijevaju ogromno tržište i ostvaruju izuzetne rezultate, posebno kada je riječ o efikasnosti liječenja", istakao je Kusturić.

Prema njegovim riječima, uvođenje ruskih farmaceutskih kompanija na domaće tržište podrazumijevaće i bolju snabdjevenost tržišta lijekovima i mogućnost da Fond zdravstvenog osiguranja svojim osiguranicima proširi liste lijekova koje finansira.

"Sa većom ponudom lijekova otvara se mogućnost kreiranja novih cijena koje idu u prilog našim osiguranicima, a i Fondu omogućavaju racionalizaciju troškova", naglasio je Kusturić.

On je ocijenio da je zainteresovanost ruskih farmaceutskih kompanija za tržište Republike Srpske još jedan pokazatelj izuzetno dobrih odnosa i uspješne saradnje institucija Srpske, a posebno srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa Rusijom i gubernijom Sankt Peterburgom.