Sastanak Čubrilovića i Filda

Narodna skupština opredijeljena za evropske integracije

15:52, 19.09.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je danas da je najviša zakonodavna institucija u Srpskoj opredijeljena za evropske integracije, što je pokazala jednoglasnim usvajanjem Izjave o evropskom putu.

Čubrilović je u Banjaluci u razgovoru sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Metjuom Fildom naglasio da je opredjeljenje za evropske integracije Narodna skupština pokazala i donošenjem reformskih zakona čiji je cilj usklađivanje standarda, poboljšanje poslovnog ambijenta i uređenje svih oblasti društvenog života u Srpskoj, saopšteno je iz ove institucije. 

On je izrazio očekivanje da će sljedeći opšti izbori proći u fer i demokratskoj atmosferi, i da će građani slobodno iskazati volju i izabrati najbolje kandidate da ih predstavljaju u naredne četiri godine. 

Čubrilović je Fildu poželio dobrodošlicu i izrazio opredjeljenje za otvorene razgovore, razmjenu mišljenja i unapređenje bilateralne saradnje u svim oblastima društvenog, ekonomskog i privrednog života, navodi se u saopštenju.