Opštinska vlast u Tesliću ne sprovodi odluke Skupštine

19:26, 14.07.2020.
Izvor: ATV
Opštinska vlast u Tesliću uporno ne sprovodi određene odluke i akte koje donosi lokalni parlament, tvrde odbornici skupštinske većine. Zbog toga, kažu, godinama ispaštaju građani Teslića. Tako više neće moći, poručili su odbornici skupštinske većine tokom sastanka sa predsjednikom lokalnog parlamenta, te donijeli niz zaključaka.

"Prvi zaključak je da se napravi jedna vrsta dokumenta u kojoj će biti nabrojani svi ti akti koje je skupština donijela, a načelnik, odnosno opštinska uprava nisu ispoštovali, nisu sproveli. Drugi zaključak je da će skupštinska većina tražiti sastanak sa načelnikom opštine Teslić da vidim oda li u dijalogu možemo da riješimo te probleme", kaže Mišo Stojanović, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u SO Teslić. 

To što se skupštinske odluke ne sprovode, nije dobro za građane Teslića, ali ni za imidž Opštinske uprave, poručuje predsjednik lokalnog parlamenta. 

"Nije to dobro. Nije bitno ko je vlast, a ko je opozicija, ko je zakonodavna, a ko izvršna vlast. Trebalo bi da se poštuju skupštinske odluke. (REZ) To šteti samom imidžu naše opštine i građanima koji očekuju da određena njihova rješenja budu realizovana s obzirom da su donesene zakonske odluke", izjavio je Miroljub Letić, predsjednik Skupštine opštine Teslić. 

Milan Miličević, načelnik opštine Teslić danas se nije javljao na telefon. U njegovom kabinetu, kažu, na službenom je putu. Odbornici skupštinske većine poručuju, da je jedan od zaključaka sa današnjeg sastanka, da će o ovim problemima razgovarati i sa svim odbornicima te predstavnicima političkih partija u Tesliću.