Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske i ambasador Rumunije u BiH

Petričević, Pakuretu: Raditi na povezivanju privrednih komora

14:30, 07.06.2021.
Izvor: ATV
BANJALUKA - Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević i novoimenovani ambasador Rumunije u BiH Anton Pakuretu dogovorili su da se u narednom periodu radi na razvijanju bilateralnih odnosa, snažnijem povezivanju privrednih komora Srpske i Rumunije, kao i na organizovanju zajedničkog biznis foruma u Banjaluci.

Petričević i Pakuretu razgovarali su danas u Banjaluci o mogućnostima proširenja poslovne saradnje sa partnerima iz Rumunije, te istakli da postoje svi uslovi za intenzivniju privrednu saradnju.

Na sastanku je bilo riječi i o direktnom povezivanju privrednika dvije zemlje kroz "B2B" susrete, kao i prednostima investiranja u Republiku Srpsku, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Petričević je Pakuretua upoznao sa privrednim potencijalima kojima Republika Srpska raspolaže, povoljnim uslovima poslovanja, kao i podsticajima za ulaganja na koje strani investitori mogu računati pod jednakim uslovima kao i domaći privredni subjekti.

Tokom susreta je istaknuto da postoje svi uslovi za intenzivniju privrednu saradnju, te da se ona najvećim dijelom može ostvariti u metalnoj, elektro i drvnoj industriji, zatim sektoru tekstila, kože i obuće, kao i u oblastima poljoprivrede i energetike.

Sagovornici su razmijenili informacije o privrednim aktivnostima dvije zemlje za vrijeme trajanja pandemije virusa korona, kao i privrednim subjektima iz Rumunije koji već posluju na teritoriji Republike Srpske.