Ministar privrede i preduzetništva

Petričević: Strani investitori u Srpskoj imaju iste uslove kao i domaći subjekti

11:07, 10.06.2021.
Izvor: Srna
BANJALUKA - Ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević istakao je u razgovoru sa ambasadorom Egipta u BiH Jaserom Abdelrahmanom Ali Sorourom da strani investitori mogu poslovati pod istim uslovima kao i domaći privredni subjekti.

Petričević je na sastanku u Banjaluci naglasio da to uključuje i različite subvencije za zapošljavanje radnika i podsticaje za ulaganja u nove tehnologije, saopšteno je iz Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Ministar je ambasadora informisao o privrednim potencijalima Republike Srpske i predstavio kampanju "Srpska - Republika mogućnosti", kojom su prezentovani svi privredni potencijali, s fokusom na prerađivačku industriju.

Petričević i Sorour su razgovarali o mogućnostima za proširenje poslovne saradnje sa egipatskim partnerima, direktnom povezivanju privrednika dvije zemlje kroz "B2B" susrete iz oblasti drvne, tekstilne, namjenske industrije, turizma, poljoprivrede i energetike.

Na sastanku je dogovoreno da u narednom periodu budu organizovane zajedničke posjete privrednim subjektima u Republici Srpskoj, koje imaju kapacitet za izvoz proizvoda na egipatsko tržište i koji su ranije bili prisutni i prepoznati na afričkom tržištu.