Banjaluka

Počela Skupština SDS, bira se predsjednik

12:21, 30.06.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
U Banjaluci se održava Skupština Srpske demokratske stranka na kojoj će biti izabran novi predsjednik ove stranke. Iz SDS-a je najavljeno da će izjave za medije biti u 17 časova.

Na Skupštinu su pristigli brojni funkcioneri SDS koji će danas odlučivati o budućnosti ove partije i kako su sami rekli izabrati nekoga ko će stranku vratiti na pravi put.

Skupštini prisustvuju bivši predsjednik Mladen Bosić, kao i jedan od osnivača stranke Momčilo Krajišnik.

Nakon povlačenja kandidature aktuelnog predsjednika, Vukote Govedarice, i gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića, ostala su dva kandidata za prvog čovjeka SDS – član Predsjedništva ove stranke Mirko Šarović i aktuelni predsjednik Glavnog odbora stranke Milan Miličević.

Prije same Skupštine održana je sjednica Predsjedništva SDS-a na kojoj je odlučeno da u trku za predsjednika ostanu dva kandidata, Milan Miličević i Mirko Šarović.

Na Skupštini će se raspravljati  i o izmjenama i dopunama Statuta SDS-a.

Kako javlja reporter ATV-a sa lica mjesta, glavne izmjene Statuta su da predsjendik stranke sam bira Predsjedništvo, te da se ponovo uvodi funkcija zamjenik predsjednika, kao i da se uvodi novi organ, Izvršni odbor koji se sastavljava od kandidata koji dolaze iz izbornih jedinica.