Prema koalicionom sporazumu iz 2016. godine

Prijedor: SRS i SDS nastavljaju zajendičko djelovanje bez obzira na oslaske pojedinaca

12:21, 05.06.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Čelnici prijedorskih organizacija SRS Republike Srpske i SDS-a najavili su danas nastavak zajedničkog političkog djelovanja prema koalicionom sporazumu iz 2016. godine, bez obzira na odlazak nekih članova u druge stranke.

"Bivši predsjednik Gradskog odbora SRS Prijedor Miodrag Deretić napustio je stranku, prešao u PDP i izabran je na mjesto člana Glavnog odbora PDP-a. Po statutu SRS, on je automatski prestao da bude član SRS jer je promijenio partiju. Prema statutu SRS, u tim slučajevima funkciju predsjednika obavlja jedan od potpredsjednika, a to je u ovom slučaju Milan Gvero, dugogodišnji član SRS i ugledni zdravstveni radnik", rekao je član Izvršnog odbora SRS Đuro Končar na konferenciji za novinare u Prijedoru. 

On je naveo da prijedorski radikali imaju izuzetno dobru saradnju sa ovdašnjim PDP-om. 

"Pozivamo ih da vrate stvari SRS-a, jer to su naše stvari, one nama nešto znače, a njima ništa, prvenstveno da vrate pečate", apelovao je Končar. 

Prema njegovim riječima, prijedorski radikali nisu imali priliku da se izjasne o inicijativi prisajedinjenja PDP-u budući da rukovodstvo na lokalnom nivou nije sazivalo sjednice. 

"Bivši predsjednik SRS-a Milanko Mihajilica je iz ličnog interesa napustio SRS i prešao u PDP zarad stalnog zaposlenja, mjesečnih primanja od 3.000 KM i mjesta u Predsjedništvu PDP-a, a zauzvrat je trebalo da u tu stranku kao `miraz` donese srpske radikale. Mi srpski radikali ne pitamo niti nas interesuje šta je Mihajilica završio, koju diplomu ima, kod koga ju je dobio. To neka objasni poslanik u Narodnoj skupštini Jelena Trivić", poručio je Končar. 

Dosadašnji zamjenik predsjednika Gradskog odbora SRS RS Prijedor Milan Gvero rekao je da će dužnost predsjednika vršiti do unutarstranačkih izbora koji se u SRS održavaju u septembru i najavio da radikali nastavljaju djelovanje u koaliciji sa SDS-om preko kojeg će kandidovati svoja pitanja i u lokalnu i u Narodnu skupštinu Republike Srpske. 

"SDS nam pruža svaku vrstu podrške. Ustupiće nam kancelarije koje će za naše simpatizere i članove za početak biti otvorene svakog petka od 10.00 do 13.00 časova. Apelujem na članstvo da se u tom periodu za sve informacije obrate meni ili Končaru", naveo je Gvero. 

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Prijedor Milan Tubin rekao je da će SDS ispoštovati sve što je dogovoreno 2016. godine za period do 2020. 

"Mi smo prirodno vezani. I jedni i drugi smo stvaraoci Republike Srpske, koliko god to neko drugi htio drugačije da prikaže. Nećemo se miješati u njihove unutrašnje stvari, a sarađivaćemo sa njihovim legalnim predstavnicima", poručio je Tubin.