Raspušten Gradski odbor DNS-a u Trebinju

19:37, 21.05.2020.
Izvor: ATV
Raspušten je gradski odbor DNS-a u Trebinju, odlučilo je Predsjedništvo ove stranke danas u Banjaluci.

Trzavice u ovom odboru počele su odmah nakon Opštih izbora 2018..godine vrijeme je da se uvede red smatraju u Predsjedništvu. Već naredne sedmice delegacija DNS-a na čelu sa predsjednikom Nenadom Nešićem stiže na jug kada će se odlučiti dalji koraci i formirati povjereništvo.

"Mi nikoga nismo isključili mi smo samo raspustili odbor, svi ostaju i dalje članovi DNS-a ali će se u DNS poštovati hijerarhija, disciplina i znaće se ko je za šta zadužen i ko je nadležan. Još jednom ponavljam GO Trebinje, ali ni jedna druga lokalna organizacija, nema nadležnost da bilo koga isključuje iz DNS i to je isključivo nadležnost Predsjedništva DNS-a", rekao je Nenad Nešić, predsjendik DNS-a.

Sve je kulminiralo juče, kada je sad već bivši predsjednik trebinjskog DNS-a Petar Ivanković na pres konferenciji osuo drvlje i kamenje na stranačkog kolegu Jovicu Vlatkovića koji je došao na njegovo direktorsko mjesto u Elektroprivredi Republike Srpske. Vlatković mu je uzvratio istom mjerom. Da će Ivanković održati konferenciju niko nije znao, ali se znalo da stanje u trebinjskom DNS nije bajno pa ova odluka ne čudi, kratko u telefonskom razgovoru poručuje predsjednik Regionalnog odbora ove stranke za Hercegoovinu Slavko Dangubić.

Vrata trebinjskog DNS-a zaključana, čelnici ove stranke u Trebinju nedostupni nakon odluke Predsjedništva u Banjaluci. Javio nam se samo Jovica Vlatković koji poručuje da je ova odluka i očekivana.

Osim o Trebinju na današnjoj sjednici Predsjedništva DNS-a pričalo se i o predstojećim lokalnim izborima. Predsjednik Nenad Nešić kaže da je ova stranka spremna za izbore. On kaže da je Predsjedništvo stranke dalo slobodu svim lokalnim organizacijama da same izaberu svoje koalicione partnere, odnosno da odluče da li će imati kandidate za načelnike ili će podržati kandidata iz neke druge političke opcije, vodeći računa o interesima građana Republike Srpske i DNS-a.