NSRS

Razmotren nacrt Zakona o inspekcijama

21:18, 26.09.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je večeras u Banjaluci Nacrt zakona o inspekcijama kojim je propisano obavljanje nadzora u okviru inspekcijskog sistema, nadležnost inspekcijskih organa i zvanja, kao i radnopravani status inspektora, ali su i proširena njihova ovlaštenja.

Zakonskim odredbama proširena su ovlaštena inspektora, uvođenjem nove kategorije - inspektor za poseban nadzor i internu kontrolu.

Novim ovlašćenjima pojačava se preventivno djelovanje Inspektorata, koje se ogleda u pružanju savjetodavne pomoći subjektima nadzora da bi se doprinijelo rastu privrede i konkurentnosti u oblasti poslovnog okruženja.

Potpredsjednik Narodne skupštine Milan Petković okončao je današnje zasjedanje, koje će biti nastavljeno sutra raspravom o Nacrtu zakona o izmjeni Zakona o sudskim taksama.

Biće razmatrani Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o štrajku.

Poslanici će se o apsolviranim tačkama dnevnog reda izjašnjavati sutra u poslijepodnevnim časovima, a nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.