Sastanak Cvijanović - Karabašev

Samo kandidatski status može održati aktivnim EU integracije

12:52, 28.11.2019.
Izvor: Srna
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je tokom razgovora sa ambasadorom Bugarske u BiH Avgustinom Cvetkovom Karabaševom da se pred Srpskom, BiH i zemljama Balkana nalaze brojni izazovi, te da samo kandidatski status može održati aktivnim proces EU integracija.

Cvijanovićeva je na sastanku u Banjaluci ponovila opredijeljenost institucija Srpske za proces evropskih integracija, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Na sastanku je razgovarano i o rezultatima javnog istraživanja u zemljama Balkana, stavovima o EU i ulozi Bugarske u pružanju podrške procesu pristupanja EU.

Sagovornice su razmijenile mišljenja o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, BiH i regionu, te o aktivnostima koje institucije Srpske sprovode u procesu evropskih integracija.

Cvijanović i Karabaševa su izrazile očekivanje da će dosadašnja dobra saradnja Srpske i Bugarske biti unaprijeđena, te konstatovale da je Bugarska u Srpskoj već prisutna kroz realizaciju različitih projekata u mnogim opštinama i gradovima u oblasti kulture, sporta i obrazovanja.