Predsjednik SDS-a

Šarović: Sastanak sa Vučićem prilika da se čuju stavovi stranke

14:22, 20.09.2019.
Izvor: Srna
Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da je sutrašnji sastanak političkih lidera iz Republike Srpske sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu prilika da ova stranka predoči stavove o situaciji u BiH.

Šarović je rekao da je odlazak na sastanak kod Vučića bio jedna od tema današnje sjednice Predsjednišva SDS-a u Istočnom Sarajevu.

"SDS će, na poziv predsjednika Vučića, učestvovati na ovom susretu i daćemo svoj doprinos. Smatramo da je to važan trenutak da se u okviru dijaloga čuje i naše razmišljanje o aktuelnoj situaciji u BiH jer će to biti tema koja će vjerovatno dominirati", rekao je Šarović novinarima.

Šarović kaže da je stav SDS-a da situaciju u BiH ne treba produbljivati, niti stvarati neizvjesnost u društvu, jer to predstavlja direktnu prijetnju miru i stabilnosti u BiH.

Konstatujući da će na sastanku sigurno biti razgovarano i o deklaraciji SDA, koja je neposredan povod, Šarović je rekao da je stav SDS-a da je taj dokument neprihvatljiv, te da predstavlja korak unazad i u pogrešno vrijeme.

Prema njegovim riječima, slične dokumente, obično u predizborno vrijeme, objavljivali su i drugi politički subjekti u BiH, osim SDS-a, što će, takođe, biti rečeno na sastanku sa predsjednikom Srbije.

Šarović je rekao da je na sjednici Predsjedništva SDS-a razgovarano i o otpočinjanju izbora za Aktiv žena i Aktiv omladine SDS-a, te sprovođenju rezultata izborne skupštine stranke.

On očekuje da će tokom septembra pristići prijedlozi za članove Izvršnog odbora SDS-a i da će na prvoj narednoj sjednici Glavnog odbora stranke biti izabrani njegov zamjenik i članovi Izvršnog odbora.