Ministar zdravlja i socijalne zaštite

Šeranić zadovoljan stanjem: “Veoma uspješan proces vakcinacije u Bijeljini”

18:27, 16.04.2021.
Izvor: Srna
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da je proces vakcinacije protiv virusa korona u Bijeljini veoma uspješan.

Šeranić je pohvalio danas rad Bolnice “Sveti vračevi” i Doma zdravlja u Bijeljini za sve aktivnosti na pružanju zdravstvene zaštite pacijentima oboljelim od virusa korona.

– Bijeljinski Dom zdravlja je među prvima formirao dnevnu kovid bolnicu, što je umnogome smanjilo pritisak na samu Bolnicu i ostavilo mogućnost da se organizuje i pružanje usluga po pitanju drugih oboljenja koje ova ustanova pruža u korist stanovništva – rekao je Šeranić nakon što je sa premijerom Srpske Radovanom Viškovićem posjetio Bolnicu u Bijeljini.

Ministar je pohvalio ovu koordinaciju rada domova zdravlja i nadležnih bolnica u Republici Srpskoj i naveo da je to mehanizam i način na koji se može odgovoriti na izazove korone.

Na pitanje novinara o mogućem ubrzanju vakcinacije protiv virusa korona u Srpskoj, Šeranić je rekao da se to može očekivati sa dolaskom veće količine vakcina koje se odmah i šalju na teren u lokalne zajednice.

Ministar je tokom posjete obišao kovid bolnicu, Polikliniku i Kovid centar.