Šef ruske diplomatije

Sergej Lavrov u posjeti Republici Srpskoj

07:12, 14.12.2020.
Izvor: ATV
Thumbnail
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov stiže danas u Republiku Srpsku. U Istočnom Sarajevu sastaće se sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i zvaničnicima Srpske, a sutra u Sarajevu sa članovima Predsjedništva

Saradnja Srpske i Rusije, biće nastavljena i u političkom i ekonomskom i svakom drugom obliku, bez obzira na pritiske i Zapada i političkog Sarajeva. Kaže to predsjedavajući i srpski član Predsjedništva Milorad Dodik, pred sutrašnji sastanak sa Sergejom Lavrovim. Biće to prilika kaže Dodik i da se pred šefom ruske diplomatije progovori o navodnom malignom uticaju za koji se Rusija optužuje a bez bilo kakvih dokaza.

Zbog dolaska Sergeja Lavora u Republiku Srpsku biće pojačane i mjere bezbjednosti. Potpuna zabrana saobraćaja biće na snazi sutra od 16:30 do 21:30  i to na dionici magistralnog puta Sarajevo medjunetitetska linija Kula-Istočno Sarajevo zatim alternativna dionica Sarajevo međuentitetsa linija Dobrinja-Istočno Sarajevo koja se proteže ulicom Ive Andrića. Saobraćaja neće biti ni na prostoru Ulice vojvode Radomira Putnika gdje je Administrativni centar Vlade Srpske kao i na dionici reginalnog puta Kula- raskrsnica Bijelo Polje. Jasna pravila važiće i za građane.