Sastanak u Banjaluci

SNSD i DNS o nastavku koalicione saradnje

08:21, 23.10.2019.
Thumbnail
Delegacije SNSD-a i DNS-a, predvođene predsjednicima stranaka Miloradom Dodikom i Markom Pavićem održaće danas sastanak u Banjaluci.

Sastanak će biti održan u prostorijama Glavnog odbora DNS-a, najavljeno je iz DNS-a.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je juče da je uvjeren da će koaliciona saradnja sa DNS-om opstati, navodeći da je cilj SNSD-a da očuvaju koaliciju, te da ne očekuje da neki drugi budu iracionalni i dovedu to u pitanje.

Dodik je izrazio nadu da će se predstavnici SNSD-a i DNS-a razumjeti i nastaviti da rade zajedno.

"SNSD ne vodi nikakave razgovore u tajnosti, ali možemo da čujemo, ili je to samo spekulacija, da to nije tako na nekim drugim stranama", rekao je Dodik.

Na pitanje da li će SNSD odstraniti DNS iz vladajuće koalicije ukoliko ta stranka podrži predsjednika SDS-a Mirka Šarovića, Dodik je rekao da bi volio da mu je postavljeno pitanje da li u tome ima logike, navodeći da je njegov odgovor da ima.

"Ovaj stepen koaliranja je urađen za nivoe Republike Srpske i BiH. Na bazi toga i resursa koje DNS ima u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i dogovora koji smo imali u vezi sa Domom naroda - podrazumijeva se da smo zajedno. Svako iskakanje iz toga dovodi u pitanje taj nivo koalicionog dogovora, ali vjerujem da se to neće desiti", istakao je Dodik.

Kada je riječ o saradnji na lokalnom nivou, Dodik je istakao da je odgovornost lokalnih rukovodstava SNSD-a i DNS-a da dogovore zajedničko djelovanje na tom nivou i da je uvjeren da će ono u značajnom broju lokalnih zajednica biti koordinisano i zajedničko.

Početak sastanka u prostorijama Glavnog odbora DNS-a u Ulici Boška Tošića planiran je u 15.00 časova.