Radovan Kovačević

SNSD najoštrije osuđuje sramne i neosnovane napade na ministra Rajčevića

15:02, 27.09.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ najoštrije osuđuje sramne i neosnovane napade na ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđana Rajčevića i pruža mu punu podršku u njegovom radu i poslu koji je započeo, a koji je od izuzetnog značaja za budućnost Srpske, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

"Simptomatično je da su ovi napadi na ministra Rajčevića počeli onog trenutka kada je ustanovljeno da je diploma direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića stečena na nelegalana način, a potom i poništena", ocijenio je Kovačević u izjavi za Srnu.

On je poručio da SNSD pruža apsolutnu podršku ministru Rajčeviću, kao i svima u njegovom resoru, da nastavi sa aktivnostima koje je započeo, uključujući i reformu u visokom obrazovanju koja je neophodna Republici Srpskoj.

"Bilo kakvi napadi i hajke na ministra Rajčevića, koji uživa punu podršku SNSD-a, neće uroditi plodom i pozivamo ga da nastavi sa svim planiranim aktivnostima. Tu svakako mislimo i na reformu visokog obrazovanja, iako nam je jasno da će ona biti veoma bolna onima koji su nekompetentni. Ipak, Republika Srpska ne može da plaća ceh njihove nekompetencije", poručio je Kovačević.