Ministar prosvjete i kulture Srpske

Trivić: Cilj obrazovanje u Srpskoj uskladiti sa digitalnim dobom

15:22, 02.07.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ministar posvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je u Sankt Peterburgu da je primarni cilj da obrazovanje u Republici Srpskoj bude unaprijeđeno po mjeri današnjeg učenika i u skladu sa socijalnim i tehnološkim dostignućima novog digitalnog doba.

Trivićeva je o obrazovnom sistemu Republike Srpske informisala učesnike 11. Međunarodnog pedagoškog foruma "Moderne tehnologije učenja: dostignuća, iskustvo i praksa", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske. 

"Forum je prilika da se upoznamo o modelima obrazovanja različitih zemalja, kako u nastavnom procesu, tako i u primjeni novih tehnologija u metodikama u procesu izvođenja nastave, a sve s ciljem stvaranja savremenog modela škole prilagođenog vještinama i kompetencijama učenika 21. vijeka", naglasila je Trivićeva. 

Međunarodni pedagoški forum u Sankt Peterburgu okupio je više od 500 vodećih eksperata u oblasti obrazovanja iz cijelog svijeta. 

Forum se održava uz informacionu podršku Ministarstva prosvjete Ruske Federacije i aktivnu saradnju organa lokalne samouprave, koji vrše upravu u oblasti obrazovanja na cijeloj teritoriji Rusije.