Ministar prosvjete i kulture Srpske

Trivić: Obilježavanje jubileja - nadahnuće da budemo bolji ljudi

22:04, 08.10.2019.
Izvor: Srna
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je večeras u Beogradu da je obilježavanje 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve dodatno nadahnuće pravoslavnim vjernicima da budu bolji ljudi.

Trivićeva, koja u Beogradu prisustvuje svečanoj akademiji povodom obilježavanja 800 godina autokefalnosti SPC pod nazivom "Zavet Svetog Save", rekla je novinarima da i u budućnosti Srbi treba da gledaju u sve ono što im donosi pravoslavlje.

Ona je naglasila da je čast večeras biti u Beogradu i napomenula da je u Republici Srpskoj tokom cijele ove godine obilježavan ovaj jubilej i da će tako nastaviti i u narednoj godini.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao je novinarima da je veoma važno da događaj kao što je obilježavanje ovog jubileja bude popraćen jedinstvom srpskog naroda, koje mu je neophodno u današnjim burnim vremenima.

"Ovakvi događaji moraju da budu obilježeni na najvišem nivou", istakao je Petričević.

U Beogradu se večeras održava svečana akademija povodom obilježavanja 800 godina autokefalnosti SPC pod nazivom "Zavet Svetog Save", kojoj prisustvuju najviši zvaničnici Srbije i Republike Srpske.