Trivić: U naredna dva mjeseca razmatranje mogućnosti povećanja plata prosvjetarima

14:13, 14.04.2021.
Izvor: Srna
Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da će u naredna dva mjeseca biti razmotrena mogućnost povećanja plata prosvjetnim radnicima, u skladu sa stavovima sindikata i Vlade Srpske.

Trivićeva je napomenula da se razmatra mogućnost o povećanju plata, ne samo u prosvjeti, nego i u drugim djelatnostima u Republici Srpskoj.

- U kontinuitetu sarađujemo sa Sindikatom obrazovanja i kulture Srpske, te smo i u protekle tri godine radili na povećanju plata u obrazovanju, ali zbog pandemije virusa korona nismo o tome odlučivali, dok se ne steknu potrebni uslovi - rekla je Trivićeva u Banjaluci.

Kada je riječ o nastavi za srednjoškolce koja se trenutno odvija onlajn, Trivićeva je rekla da će Republički štab za krizne situacije krajem sedmice razmatrati da li su stvoreni uslovi da se srednjoškolci vrate u školske klupe.

- To će biti jedan od prijedloga Ministarstva prosvjete i kulture, te ćemo, uz konsultacije sa strukom, donijeti konačnu odluku - rekla je Trivićeva.

Govoreći o zahtjevu Sindikata da bude smijenjen direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović, Trivićeva je rekla da su zaključci Sindikata u vezi sa tim poslati Odboru za kadrovska pitanja, koji je nadležan za ispitivanja i procedure oko imenovanja, te da je resorno ministarstvo uradilo šta je u njegovoj nadležnosti.