Višković sa novoimenovanim ambasadorima

Velika aktivnost na promovisanju kapaciteta za strana ulaganja

13:27, 29.03.2019.
Thumbnail
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas, u svom kabinetu, sa novoimenovanim ambasadorima prije odlaska i stupanja na dužnost u diplomatsko konzularnim predstavništvima BiH u Mađarskoj Biljanom Gutić Bjelica, u Grčkoj Milicom Ristović Krstić, u Sloveniji Miloradom Živkovićem, u Rumuniji Slavišom Ćeranićem, u Švajcarskoj Borom Bronza, i novimenovanim ambasadorom BiH u misiji OEBS-a, Sinišom Bencunom.

Premijer Višković upoznao je novoimenovane diplomate sa aktivnostima i planovima Vlade po pitanju unapređenja privrednog ambijenta u Srpskoj, ekonomskim ciljevima, s naglaskom na spoljnotrgovinsku razmjenu sa zemljama u kojima će pomenute diplomate obavljati dužnost amabasadora.  

Predsjednik Vlade Srpske je ovom prilikom istakao da predstoji velika aktivnost na promovisanju kapaciteta za strana ulaganja, te da su među prioritetnim oblastima koje će ambasadori promovisati sve od hidropotencijala do poljoprivrede i svega što bi moglo da mobiliše društvo i što bi dovelo do otvaranja novih radnih mjesta.

Takođe je istaknuto da su predstavništva Republike Srpske u zemljama u kojima će ambasadori stupiti na dužnost na raspolaganju i da mogu ponuditi sve potrebne informacije o potencijalima i mogućnostima ulaganja.

Premijer Višković je naglasio je da je pored institucionalne saradnje prioritet razvijati ekonomsku diplomatiju, privrednu i ekonomsku saradnju, predstavljati potencijale i mogućnosti investitorima u zemljama u kojima će novoimenovani ambasadori djelovati, kao i njegovati odnos sa privrednicima iz tih zemalja koji rade i ulažu u Republiku Srpsku.

​Sastanku je prisustvovao ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić.