Predsjednik Vlade Republike Srpske

Višković: Pravoslavlje - snaga i budućnost srpskog naroda

20:35, 08.10.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je večeras u Beogradu da je pravoslavlje snaga i budućnost srpskog naroda.

Višković, koji u Beogradu prisustvuje svečanoj akademiji povodom obilježavanja 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve (SPC), rekao je novinarima pred početak skupa da taj jubilej pokazuje koliko je star srpski narod i koliko je prisutan na ovim prostorima.

"To je samo potvrda da smo jedan od starijih naroda na prostoru Balkana i Evrope i da zaslužujemo svu pažnju koju treba da ima takav narod", dodao je on.

Prema njegovim riječima, pojedini narodi koji se danas na neki način stavljaju ispred srpskog ne mogu da se pohvale da iza sebe imaju 800 godina tradicije, vjere i kuluture.

"To je najbolji dokaz da srpski narod postoji ovdje, da će postojati i da će opstati. Mlađim generacijama ostavljamo u nasljeđe ono što su srpski narod i SPC baštinili 800 godina i nadamo se da će oni tako raditi poslije nas", rekao je Višković.

U Beogradu se večeras održava sečana akademija povodom obilježavanja 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve (SPC) pod nazivom "Zavet Svetog Save, kojoj prisustvuju najviši zvaničnici Srbije i Republike Srpske.