Predsjednik Vlade Republike Srpske

Višković: Srpska u pregovorima za 100.000 vakcina "Sputnjik"

19:10, 05.05.2021.
Izvor: Srna
BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je Srpska u pregovorima sa Rusima da u narednih 10 do 15 dana dobije 100.000 vakcina "Sputnjik" kao prvu dozu.

Višković je na dočeku 80.000 kineske vakcine "Sinofarm" istakao zanačaj što je Srpska u teškom vremenu uspjela da obezbijedi ovako veliku količinu za svoje građane.

On očekuje da sa ovim i vakcinama koje su stigle u ranijem periodu Srpska u maju raspolaže sa najmanje 200.000 vakcina.

"Može se veoma lako desiti da Republika Srpska u maju ima i 300.000 doza vakcina što će omogućiti ubrzanu vakcinaciju", rekao je Višković.

Višković je zahvalio kineskom ambasadoru u BiH što je u značajnoj mjeri pomogao da Srpska dobije ove vakcine, ali je istakao i napore srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

On je naveo da je na današnjem sastanku sa ambasadorom Đi Pingom iskazao interes da Srpska nabavi i dodatne količine kineske vakcine.

"Cilj nam je da dođemo u poziciju da u narednih nekoliko mjeseci, najviše tri, dođemo u poziciju da vakcinišemo veći broj ljudi u Republici Srpskoj", rekao je Višković.

On je naveo da će se time zaštiti zdravlje građana, ali i omogućiti izlazak iz krize izazvane pandemijom, što treba da radi Vlada.