Predsjednik Vlade Republike Srpske

Višković: Vlada Republike Srpske će nastaviti pomagati Bijeljini

16:01, 20.06.2021.
Izvor: Srna
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković nakon sastanka sa rukovodstvom Bijeljine poručio je da će Vlada i dalje pomagati Bijeljinu i građane ovog grada.

On je rekao da su svi dogovoreni projekti u Bijeljini u fazi realizacije, ističući da je eksproprijacija trase auto-puta od Rače prema Bijeljine završena u 95 odsto.

– Vlada Republike Srpske ne gleda političku pripadnost i odosiće se prema građanima Semberije odgovorno, kao što je to radila i do sada – rekao je Višković.

Kada je riječ o Drinskom nasipu, Višković je rekao da će se u narednom periodu morati ići na javni interes i plan parcelacije, jer sada postoji blokadu projekta.

On je rekao da je na sastanku razgovarano i o rješavanju pitanja u preduzeću AD “Grad”, kao opšteg interesa, kao i o Banji Dvorovi, koja je, kako je naveo, biser Semberije i zaslužuje da dođe u rang ostalih banja u Srpskoj.

– Spremni smo da se Banja Dvorovi prenese na nivo Republike zbog znakonskih smetnji koje sada postoje za ulaganja – rekao je Višković i dodao da je prijedlog da Skupština grada Bijeljina donese odluku o vlasništvu kada je riječ o Banji Dvorovi.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručiio je da je republička vlast voljna da podstiče projekte i da će svi koje su ranije dogovarani biti realizovani.

On je naveo da su novac za auto-put, Drinski nasip obezbijediti Republika, dodajući da su stvoreni uslovi da ove godine počnu radovi na auto-putu.

– Ni jedan od projekata nije zaustavljen i sve funckioniše kako to predviđa Ustav i zakon – rekao je Dodik.

On je naveo da prihodi od indirektnih i direktnih poreza rastu i rašće prihodi u ovom gradu.

– Tu smo da podržavamo projekte i radimo zajedno. Hvala na gostoprimstvu gradonačelniku – rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je Vlada Srpske do sada u strateške projekte u gradu Bijeljina izdvojila više od 400 miliona KM i da će realizacija dogovorenih projekata biti nastavljena.