Teslić

Željka Cvijanović prisustvovala obilježavanju školske slave

19:11, 27.01.2020.
Izvor: ATV
Svetosavska himna čula se danas u svim školama u Srpskoj. Svečano je bilo i u teslićkom srednjoškolskom centru.

Nekada je u klupama tog centra sjedila i Željka Cvijanović. Danas je, kao predsjednica Srpske, u školu stigla kao gost. Ponosna je, poručuje, na rezultate đaka, ali i na brojne investicije u obrazovanje na području Teslića. 

"Sam ovaj prostor imao je mnogo zahvata, ali širom teritorije opštine Teslić mi smo odradili potreban dio rekonstrukcije, sanacije. Bilo da je riječ o manjim investicijama, od nekoliko hiljada maraka, pa do krupnih zahvata kao podrška koju dobijamo iz Srbije za rekonsktrukcijujedne gradske škole", rekla je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske. 

To što je u Teslić stigla predsjednica Srpske, obradovalo je i đake koji su pripremili svečanost u čast Svetog Save. Kažu, kroz svoj rad i rezultate, šire poruku i ideje svetosavlja.

Direktori teslićkih srednjih škola poručuju da su zahvaljujući ulaganjima Vlade Srpske i predsjednice Željke Cvijanović đaci dobili kvalitetnije uslove za rad. 

"Program koji su naši učenici pripremili je prva svečanost koju mi realizujemo u potpuno rekonstruisanom i obnovljenom amfiteatru koji će nam od danas služiti na ponos", istakla je Dragana Pozderović, direktor Srednje škole "Jovan Dučić", Teslić. 

"Želim da samo naglasim da u ovoj školi smo u ovoj godini imali mnogo projekata. Jedan od njih je ograđivanje škole, uređenje fiskulturne sale i mnogo toga iz sredstava Vlade Republike Srpske i predsjednice Srpske", naglasio je Veljko Jotanović, direktor Srednje škole "Nikola Tesla", Teslić. 

Svetosavskoj svečanosti u Tesliću prisustvovao je, između ostalih, i Dragan Bogdanić, poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH. Kao školska slava, Sveti Sava, proslavlja se u svim školama u Republici Srpskoj i Srbiji.