U službenoj posjeti SAD-u

Željka Cvijanović razgovarala sa Dejmonom Vilsonom o aktuelnim bezbjednosnim izazovima

18:46, 06.02.2020.
Izvor: ATV
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Vašingtonu sa izvršnim potpredsjednikom Atlanskog savjeta Sjedinjenih Američkih Država Dejmonom Vilsonom.

Na sastanku je razgovarano aktuelnim bezbjednosnim izazovima sa kojima se suočava Republika Srpska i BiH, kao i zemlje Zapadnog Balkana, te o vojnoj budućnosti BiH.

Predsjednica Republike Srpske je izrazila uvjerenje da će dosadašnja saradnja sa Sjedinjenim Državama u oblasti bezbjednosti biti nastavljena i u narednom periodu, kako bi nivo bezbjednosti u Republici Srpskoj i BiH bio podignut na viši nivo.

U okviru posjete Sjedinjenim Američkim Državama, predsjednica Republike Srpske prethodnog dana sastala se u Pentagonu sa komandantom Nacionalne garde Merilenda, generalom Timotijem Govenom.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima za unapređenje dosadašnje saradnje institucija Srpske i države Merilend, sa posebnim akcentom na civilni dio saradnje koji podrazumijeva vježbe civilne zaštite, sajber bezbjednost, te razmjenu studenata i akademskog osoblja.