Zora Vidović u Zvorniku

19:28, 21.10.2020.
Izvor: ATV
U Zvorniku je ostvaren veliki napredak u realizaciji mnogobrojnih projekata, kaže ministar finansija Zora Vidović. Za to je pohvalila gradsku upravu koja uspješno rješava probleme. Na sastanku sa gradonačelnikom dogovoreno je da se sredstva u iznosu od 2 miliona koja su bila namijenjena za rekonstrukciju Osnovnog suda u Zvorniku prebace za narednu budžetsku godinu jer nisu utrošena u predviđenom roku zbog epidemiološke situacije.

 "Naravno, sredstva ćemo rezervisati kao što je i dogovoreno i odlučeno i bićemo i u narednoj godini sa Zvornikom u svim teškim i lakim situacijama i pomagaćemo jedni druge, razumijevaćemo se. Ovdje ima uvijek dosta projekata koji se rade zato što je menadžment Zvornika na čelu sa gradonačelnikom jedan ovako vrlo proaktivan menadžment koji uvijek ide problemima u susret", izjavila je Zora Vidović, ministar finansija u Vladi Republike Srpske. 

Sa rekonstrukcijom zgrade Osnovnog suda u Zvorniku počeće se na proljeće naredne godine, kaže gradonačelnik Zoran Stevanović.

Na sastanku se između ostalog govorilo i o ostalim projektima koji se realizuju u gradu, planovima i ambicijama, ali i o uticaju virusa korona na privredu i prihode u gradskom budžetu. 

"O potrebi za rebalansom koji će se desiti nekad već nakon lokalnih izbora. Znači o svim onim problemima koji su nas snašli u ovoj nekoj vanrednoj situaciji i finansijskoj na koju se reflektovala pandemija. Tako da, nekako smo danas jači, imamo više informacija, hrabriji smo i očekujemo da će se i ova budžetska godina završiti kako treba, a iduću da započnemo opet uspješno", rekao je Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika. 

Ministar finansija u Vladi Republike Srpske Zora Vidović zadovoljna je što u ovoj lokalnoj zajednici nije smanjen broj radnika zbog pandemije virusa Korona. Zbog toga će, kaže, ovaj grad imati punu podršku od resornog ministarstva.