Šef Kluba poslanika SNSD-a u NSRS

Žunić: Stop protektoratu i poniženju

16:51, 10.03.2021.
Izvor: Srna
Igor Žunić 2021
Šef Kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić rekao je da poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske treba da pošalju jasnu poruku u kojoj će reći - stop poniženju, protektoratu, antiustavnom i antidejtonskom djelovanju visokih predstavnika i OHR-a u BiH.

Žunić je rekao da treba usvojiti zajedničke zaključke koji se odnose i na budućnost ovdašnje djece.

"Zato je važno da o ovako krupnim pitanjima imamo zajednički stav, budemo zajedno i da se ne dijelimo kada je riječ o budućnosti Srpske. Ova sjednica je korak ka tome da se vratimo Dejtonu i da Srpska vrati svoje nadležnosti, a BiH bude funkcionalnija", rekao je Žunić tokom poslaničke rasprave na posebnoj sjednici Narodne skupštine o ocjeni rada visokog predstavnika, primjeni Aneksa 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH (Dejtonskog sporazuma) u periodu razgovora o imenovanju novog visokog predstavnika - na prijedlog srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Žunić je rekao da ne treba dozvoliti faktorima u BiH i inostranstvu da od Srpske naprave praznu ljušturu koja neće postojati i imati značaj.

"Ipak, strah me je što na političkom planu u Srpskoj postoje određene struje koje ne dijele zajedničke stavove o kojima sam pričao", upozorio je Žunić.

On je rekao da je nedopustivo da visoki predstavnik ima pravo da bespravno mijenja Ustav i zakone, kažnjava građane, poništava odluke sudova...

"Visoki predstavnik treba da napusti BiH", poručio je Žunić.