Zvaničnici uputili čestitke: Nova godina da donese dobro zdravlje, radost i napredak

21:41, 13.01.2021.
Izvor: Srna
Srpska, Ruska i Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Jerusalimska patrijaršija, koje poštuju julijanski kalendar, u ponoć će dočekati Novu godinu.

Tom prilikom su i zvaničnici Republike Srpske uputili čestitke svima koji proslavljaju pravoslavnu Novu godinu.

Cvijanović: Da naredna godina svima donese dobro zdravlje, sveukupni napredak, ličnu i porodičnu sreću

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom pravoslavne Nove 2021. godine, uputila je čestitku svim građanima Republike Srpske koji praznuju po julijanskom kalendaru.

"Svim građanima koji praznuju po julijanskom kalendaru upućujem iskrene čestitke povodom nastupajuće 2021. godine. Želim da naredna godina svima donese, prije svega, dobro zdravlje, sveukupni napredak, ličnu i porodičnu sreću. U uvjerenju da će 2021. godinu obilježiti zajedništvo,  stabilnost i prosperitet,  srdačno vas pozdravljam", navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.

Dodik: Mnogo zdravlja, radosti i uspjeha

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je pravoslavnu Novu 2021. godinu svima koji ovaj praznik obilježavaju po julijanskom kalendaru.

"Želim vam svima mnogo zdravlja, radosti i uspjeha i da Nova godina donese napredak i blagostanje", naveo je Dodik u čestitki.

On je poželio da u 2021. godina kod svih ljudi ojača vjera u budućnost, međusobno povjerenje, solidarnost i razumijevanje, te da se cijeli svijet izbori sa pandemijom virusa korona koja je odnijela brojne živote, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

"Želim vam da ovaj praznik provedete u dobrom zdravlju i raspoloženju sa svojim najbližim i neka vam predstojeća Nova godina donese napredak, ličnu i porodičnu sreću", poručio je Dodik.

Višković: Da naredna godina donese dobro zdravlje radost i prosperitet

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je danas Novu godinu građanima Republike Srpske i BiH koji praznuju prema julijanskom kalendaru sa željom da naredna godina svima donese dobro zdravlje, radost i prosperitet.

"S uvjerenjem da ćemo u novoj, 2021. godini, prevazići sva iskušenja i izazove s kojima smo suočeni, te da će nova godina biti godina našeg daljeg razvoja i napretka, srdačno vas pozdravljam", naveo je Višković u čestitki.

Višković je čestitku uputio u ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime.

Čubrilović: Nova godina da donese zdravlje i oporavak privrede

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas Novu godinu svima koji praznuju po julijanskom kalendaru i poželio im zdravlje, sreću i uspjeh u ličnom i porodičnom životu.

"Sa željom da pravoslavna Nova godina donese svima ljepše trenutke od godine za nama, prije svega zdravlje, a svima nama da se izborimo sa pandemijom virusa korona, nadam se da će godina pred nama biti godina oporavka privrede i oživljavanja ekonomije", istakao je Čubrilović.

On je podsjetio da je prošla godina bila teška godina u kojoj su brojne porodice ostale bez svojih najmilijih, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

"Svima od srca želim da ova godina bude godina u kojoj ćemo se radovati i u kojoj ćemo uložiti sve svoje snage da se što prije vratimo normalnom životu, obavezama i da zajedno prevaziđemo probleme koje je pandemija, koja je pogodila cijeli svijet, ostavila na našu privredu", naveo je Čubrilović.

On je poželio da građani praznik provedu u sreći, veselju i u društvu bližnjih.

"Želim da u godini koja dolazi ostvarite lični i porodični uspjeh. Svim građanima želim srećnu i uspješnu pravoslavnu Novu godinu", naveo je Čubrilović u novogodišnjoj čestitki.

Tegeltija čestitao pravoslavnu Novu godinu

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija povodom obilježavanja pravoslavne Nove 2021. godine uputio je čestitku svim građanima BiH koji praznuju prema julijanskom kalendaru.

Tegeltija je izrazio uvjerenje da će predstojeća godina biti obilježena napretkom na svim poljima, tolerancijom i međusobnim razumijevanjem, saopšteno je iz Savjeta ministara.

"Svim pravoslavnim vjernicima koji praznuju po julijanskom kalendaru čestitam Novu 2021. godinu sa željom da praznik, u vremenu koje od nas traži pojačanu odgovornost za svoje najbliže, proslave sa svojim najmilijima u dobrom zdravlju i radosti. Srećna Nova godina", navodi se u čestitki Tegeltije.

Đokić: Dobro zdravlje i uspjeh u godini punoj izazova

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić uputio je čestitku građanima Republike Srpske, koji Novu godinu praznuju prema julijanskom kalendaru, uz želju za dobro zdravlje i porodičnu slogu, kao i uspjeh u ovoj godini, punoj izazova.

"Neka nam godina pred nama donese zdravlje, ljubav, plemenitost i sreću, kao i zajednički uspjeh u radu. Vjerujem da ćemo ove godine pobijediti pandemiju i vratiti se u normalnost, a tada želim da svi budemo spremni za nove pobjede i pomoć našim najbližima", ističe se u Đokićevoj čestitki.

Đokić je u svoje i u ime SP poželio građanima da ove praznike provedu u duhu pravoslavlja, u dobrom zdravlju i veselom raspoloženju, okruženi svojim porodicama i naoružani optimizmom za bolje sutra.

Jerinić: Puno zdravlja, sreće i blagostanja

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić čestitao je Novu godinu građanima koji poštuju julijanski kalendar i poželio im zdravlje, sreću i blagostanje.

"Iskrene čestitke upućujem vam povodom Nove godine koja se proslavlja po julijanskom kalendaru", izjavio je Jerinić.