Premijer Srbije

Brnabić: Nikada nećemo prestati da tražimo pravdu za ubijenu djecu u Goraždevcu

15:40, 13.08.2020.
Izvor: Tanjug
Premijer Srbije Ana Brnabić kaže da je u Goraždevcu na ovaj dan 2003. godine počinjen jedan od najnižih, najprljavijih, najstrašnijih i najnerazumnijih zločina.

Tada su ubijeni srpski dječaci Pantelija Dakić, koji je tada imao samo 12 godina, i Ivan Јovović, 19-godišnjak, a ranjeno je troje dejčaka - Marko Bogićević, Bogdan Bukumirić i Đorđe Ugrenović, i jedna djevojčica - Dragana Srbljak, svi uzrasta od 13 do 20 godina, podsjeća premijerka.

"Kao što je jednom rekao otac ubijenog Pantelije Dakića - "nije ovo običan zločin" - pucati sa 78 metaka u djecu koja se kupaju u rijeci. Ništa više od ovoga ne govori o stepenu neljudskosti i mržnje, ali ni o osjećaju bahatosti i sigurnosti da ovakav zločin neće biti kažnjeni i da ubice neće odgovarati na KiM, koje je tada bilo pod međunarodnom upravom i gdje su mir i bezbjednost "garantovale" međunarodne snage", navela je premijerka u pisanoj izjavi.

Srbija nikada neće zaboraviti ovu djecu, ni stepen okrutnosti ovog zločina i nikada neće prestati da traži pravdu za djecu i njihove porodice, poručila je Ana Brnabić.