Obrenovac

Djed bebe pronađene u kontejneru - Unuku ću prigrliti, supruge i kćerke se odričem

08:21, 27.12.2020.
Izvor: novosti.rs
I dalje ne mogu da vjerujem šta me je zadesilo. Ali, ako je sve onako kako se priča da jeste - ne želim više nikad da čujem za kćerku i suprugu, kojih se odričem, a unuku koja se rodila prihvatam objeručke! Nevino dijete ni za šta nije krivo, nju nam je Bog poslao, prihvatiću je i odgajiti ovim staračkim rukama.

Ovako, za "Novosti", drhtavim glasom, ne krijući suze, u svojoj ispovijesti priča Rajko Prijović, suprug Branke koja se tereti za pokušaj teškog ubistva tek rođenog unučeta u obrenovačkom naselju Rojkovac.

Branka je preksinoć privedena u nadležno Više javno tužilaštvo gdje je iznijela odbranu, navodno je priznala da je bacila bebu u kontejner misleći da je rođena mrtva. Ipak, istraga će utvrditi sve detalje ovog nemilog događaja.

Brankina i Rajkova kćerka Milja P. (23) porodila se u porodičnom domu prošle nedjelje, trudnoću je krila od roditelja, kao i od sestre Nataše. Ona iz prethodnog braka ima dvadesetomjesečnog sina Andreja, o kojem, kao i o bolesnom ocu Rajku, trenutno brine Nataša.

Zločin je sasvim slučajno otkriven kada je obrenovačkoj Hitnoj pomoći prijavljeno da Milja ima krvarenje, a nakon pregleda utvrđeno je da se porodila. Porodilja i beba, koja je srećom pronađena živa u kontejneru, zbrinute su u bolnici.