Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM

Ðurić: Kakav sporazum, Kurti jedino želi kapitulaciju Srbije

07:32, 05.02.2020.
Izvor: Tanjug
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je sinoć da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ne želi nikakav dogovor sa Srbijom, već samo njenu "ponižavajuću kapitulaciju", što se, kako je istakao, "nikada neće dogoditi".

"Aljbin Kurti je sopstvenim riječima dokazao da ne želi nikakav dogovor sa Srbijom, da ne želi ni pravi razgovor, već da je jedino što želi ponižavajuća kapitulacija Srbije", rekao je Ðurić.

On je dodao da građani Srbije treba da znaju da je "ponižavajuća kapitulacija Srba i Srbije van svake sumnje želja i pojedinih stranih mentora, koji ga podržavaju".

"I oni spolja i oni iznutra treba da znaju da se to, dok je predsjednika (Srbije Aleksandra) Vučića i dok je naroda Srbije, svih nas zajedno s njim, nikada neće dogoditi", istakao je Ðurić.

Kurti je ranije izjavio da ne može biti sporazuma sa Srbijom, ako je njen pristup da i ona u pregovorima mora nešto da dobije.

"Pristup Srbije "i mi moramo dobiti nešto" neće dovesti do sporazuma. To ne može biti polazna tačka za rješavanje problema", rekao je Kurti za RTK.