Autoput "Miloš Veliki"

Filmska scena na autoputu: Čovjek na rampi imao infarkt, radnica "Puteva" mu spasila život

15:42, 09.05.2021.
Izvor: Telegraf.rs
Uobičajen praznični dan na naplatnoj stanici "Lajkovac" na autoputu "Miloš Veliki", Uskrs, 2. maj, oko 14 časova, nedaleko od kabine za naplatu putarine u kojoj je tada radila Jelena Sinđelić, pretvorio se u pravu filmsku scenu.

Naime, u tom trenutku zaustavio se automobil marke "ševrolet kruz". Vrata vozila su se otvorila, a u tom trenutku čovjek je pokušavao da izađe, ali je pao pored automobila.

Jelena je odmah pritrčala u pomoć i tada je počela još jedna bitka za život.

Dok je pozivala Hitnu medicinsku pomoć, Jelena je uočila jedna kola Hitne pomoći kako se približavaju naplatnoj stanici. Reagovala je brzo i promišljeno i zaustavila ih. Ljekara i medicinsku sestru odmah je odvela do čovjeka kome je pozlilo. Po savjetu ljekara, polivala je čovjeka vodom i držala sve vrijeme infuzije iznad njegove glave.

Zahvaljujući Jeleninoj brzoj reakciji i Hitnoj medicinskoj pomoći, Nenad Pavlović, koji je doživio infarkt miokarda, taj dan slaviće kao svoj drugi rođendan.

- Stvarno ne znam kako da se zahvalim toj djevojci! Život mi je spasila - uzbuđeno započinje svoju priču Pavlović i nastavlja: "Kretao sam se autoputem "Miloš Veliki", u smjeru od Beograda prema Ljigu i kada sam se približio isključenju za Lajkovac, pozlilo mi je. Osjećao sam jak bol u grudima, rukama i nogama, nesvjesticu, mučninu i gubitak kiseonika. Jedva sam uspeo da otvorim vrata i srušio sam se - ispričao je on.

Taj dan Nenad Pavlović neće nikada zaboraviti, ali neće ni Jelena, ni ostali zaposleni u JP "Putevi Srbije", istakli su u tom preduzeću.

(Telegraf)