Brodolom na Dunavu

I policajci iz Srbije tragaju za stradalim turistima

14:04, 08.06.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
 MUP Srbije angažovao je pet spasilačkih čamaca i 30 ronilaca Žandarmerije i pripadnika Uprave granične policije koji svakodnevno vrše pretragu Dunava na teritoriji Srbije s ciljem eventualnog pronalaska stradalih južnokorejskih državljana u nesreći na Dunavu u Budimpešti 19. maja, izjavio ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

On je na sastanku sa južnokorejskim ministrom spoljnih poslova Gang Gjong-hva istakao da je sa ovom potragom upoznato i lokalno stanovništvo kako bi pomoglo i podijelilo informacije sa policijom, ukoliko uoče neko tijelo, saopšteno je iz MUP-a Srbije. 

Stefanović je upoznao južnokorejsku ministarku i sa argumentima Srbije koji nedvosmisleno ukazuju zašto samoproglašeno Kosovo ne može postati član Interpola. 

On je naveo da je taj zahtjev u suprotnosti sa osnovnim pravilima Interpola i da dovodi do politizacije ove profesionalne policijske organizacije. 

Ministar spoljnih poslova Republike Koreje Gang Gjong-hva zahvalila se na pomoći koju Srbija pruža nakon tragičnog događaja u Budimpešti i istakla da će oni znati da cijene sve što srpska policija radi u potrazi za stradalima.