Srbija

Iz dana u dan raste broj oboljelih od virusa korona

20:44, 13.07.2020.
Izvor: Blic
Korona virus je aktivniji nego ikad, broj novooboljelih, ali i preminulih je sve veći, a juče je čak “probijen rekord” u broju hospitalizovanih pacijenata kojih je bilo više od 4.000!

Najviše hospitalizovanih pacijenata je bilo 19. aprila – 3.900, dok se juče ta cifra popela na 4.091, a kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za štampu, na bolničkom liječenju je 4.451 osoba.

Od tog 19. aprila, pa do početka juna, “kriva” je bila u opadanju, te je tako, recimo, 5. juna bilo svega 390 aktivnih slučajeva. U tom periodu se zatvorila i privremena bolnica na Sajmu.

U posljednjih mjesec dana, pak, iz dana u dan je sve veći broj pacijenata. Prošle nedjelje je otvorena “Arena” kao privremena kovid bolnica, a ljekari upozoravaju da zdravstveni sistem puca. O tome je govorio i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, te objasnio i gdje se sve upućuju pacijenti iz Beograda.

– Mi smo prinuđeni već dva dana da pacijenti koji su iz Beograda i koji zaslužuju bolničko liječenje moraju da legnu ili u Mladenovcu ili u Požarevcu ili u Smederevu. Sada proširujemo te kapacitete na Čačak i na Šabac, moramo da se snalazimo da bi svakom pacijentu omogućili adekvatne uslove liječenja – rekao je Lončar prije dva dana.