Zaustavljen na administrativnom prelazu Jarinje

Karavan RTS-a pušten u Kosovsku Mitrovicu

19:51, 11.09.2019.
Izvor: Srna
Zabavno-muzički karavan "Najlepše narodne pesme", u organizaciji RTS-a, ušao je na područje Kosova i Metohije nakon 25 časova čekanja na administrativnom prelazu Jarinje.

Uprkos svim preprekama i problemima na administrativnom prelazu Jarinje, u Kosovskoj Mitrovici će sutra biti održan koncert karavana "Najlepše narodne pesme", a ujedno i koncert kojim se obilježava 95 godina postojanja Radio Beograda, javio je RTS.

Konvoj sa tehničkom opremom, radnicima RTS-a i "stejdž sistemom" ušao je na Kosovo i Metohiju danas u 18.00 časova, nakon 25 sati čekanja na prelazu Jarinje.

Prištinska administracija je uporno odbijala da propusti vozila RTS-a i pored uredno dostavljene dokumentacije za svu tehničku opremu i ispoštovane procedure.

Zahvaljujući dobroj volji i angažovanju dvije žene, direktorke JP mreže "Most" i ministra lokalne samouprave u vladi u Prištini, konvoj RTS-a je ušao na Kosovo i Metohiju.

Na sutrašnjem koncertu u Kosovskoj Mitrovici, koji će početi u 21.00 čas, uz Narodni orkestar RTS-a nastupiće Snežana Đurišić, Radiša Urošević, Čeda Marković, Danka Stojiljković, Nevena Božović, Ranko Šemić, kao i pjevači iz Kosovske Mitrovice.

Od početka jula Srbijom "krstari" RTS-ov zabavno-muzički karavan "Najlepše narodne pesme" u kome učestvuju domaće muzičke zvijezde.