Preminuo u niškom KBC-u

Majka neutješna: Sina joj sahraniše bez nje i sveštenika, ubila ga korona

21:59, 03.04.2020.
Izvor: novosti.rs
Dragoljub Dacko Jovanović, iz sela Stanulovići u optšini Brus na administrativnoj liniji sa Kosmetom sahranjen je danas popodne na seoskom groblju kod mjesta zvano Hrast. 

Jovanović je preminuo u niškom KBC gdje je protekle nedjelje prebačen iz Kliničkog centra u Kosovskoj Mitrovici a gdje je posljednjih mjesec dana kao bubrežni bolesnik dovožen tri puta nedjeljno vozilom Hitne pomoći iz Leposavića.

Iako je prostorno živio u selu na području opštine Brus, Jovanović se liječio u opštini Leposavić gdje je bio prijavljen zbog blizine a u zaseoku Trešnjica živio je sa majkom Jovankom gdje je njihovo domaćinstvo jedino u tom zaseoku dok je i selo Stanulovići uglavnom nenaseljeno.

Iako se liječio na Kosmetu zbog blizine, tijelo Jovanovića iz kapele niškog KBC preuzelo je danas JKP iz Brusa koje je i po svim propisima obavilo sahranu kojoj zbog samoizolacije nije prisustvovala njegova majka a koja ne prestaje da kuka za preminulim sinom pogotovu što je pre trideset i nešto godina ostala bez još jednog sina koji je zbog tumora na mozgu preminuo u sedmom razredu osnovne škole u Leposaviću.