Dedinje

Mladić (25) se ubio na godišnjicu ubistva oca

16:26, 18.03.2021.
Izvor: Kurir
Mladić (25), koji je izvršio samoubistvo hicem iz karabina u svojoj kući na Dedinju, bio je sin Branka Z. (35), koji je prije 19 godina ubijen u svojoj antikvarnici.

Mladić je, kako kažu komšije, bio jako fin i povučen i viđali su ga često u kraju.

- Često je šetao psa po kraju, bio je student i pomalo povučen. Strašno je što se ovo desilo - navele su komšije.

Kako prenosi ovaj medij, otac preminulog mladića nekada je držao čuvenu antikvarnicu na Dedinju, u blizini kuće u kojoj je mladić živio sa majkom i sestrom.

Prema pisanju medija iz 2002. godine, ubistvo Branka Z., dogodilo se kada su trojica napadača pucala na njega i njegovog vršnjaka Dragana C. koji je tom prilikom teško ranjen. Napadači su navodno došli u antikvarnicu sa namjernom da od Brankovog oca Miroslava Z. iznude plaćanje reketa.

U antikvarnici su bili Branko i Cvetković kada su upala trojica mladića u trenerkama. Mladići su tvrdili da je jednog od njih prethodno veče ujeo pas vlasnika antikvarnice, te da bi sada vlasnik trebalo da im plaća "reket". Branko Z. i Cvetković su se pobunili i izbila je svađa, a posjetioci su izvadili pištolje, zapucali i teško ih ranili.

Napadači su se zatim razdvojili i dvojica su pobjegla ka bolnici u Drajzerovoj ulici, a jedan ka Belom dvoru. Ranjene Branka Z. i Cvetkovića vlasnici susjednih radnji prevezli su u Urgentni centar, a Branko je preminuo ubrzo po prijemu.