Vranje

Najpotresnija priča korone: Otac preminuo, majka u bolnici, troje djece samo

20:33, 03.04.2020.
Izvor: novosti.rs
N.A. iz Vranja preminuo je od posljedica korone u Nišu,nakon njegove smrti supruga je takođe hospitalizovana, a troje djece živi i strahu da se i mama neće vratiti iz bolnice.

Mještani sela Suvi Dol kod Vranja gde ova porodica živi zabrinuti su za decu jer su sami kod kuće.

- Djeca su dobra, ali su ipak sami izgubili su oca, sadaim je i majka u Bolnici. Rođaci im dostavljaju hranu i druge namirnice, ali je pitanje kako se oni osjećaju – priča jedna od komšinica.

Članica gradskog vijeća zadužena za socijalna pitanja Danijela Milosavljević kaže za "Novosti" da je grad od prvog dana bio upućen u čitav slučaj i da djeca nisu ostavljena sama, kako spekuliše.

- Mi smo odmah znali da postoji mogućnost da deca ostanu sama. Centar za socijalni rad je kontaktiran, djeca su stavljena pod starateljstvom centra koji neposredno vodi računa o njima. Rukovodilac službe je otišao i u neposrednom razgovoru procenio da je najbolje da djeca ostanu u kući – kaže Milosavljević.

Najstarije dijete ima 16 godina, ostalo dvoje 14 i 9. Procijenjeno je da je najstariji dječak sposoban da brine o drugo dvoje djece, ali se i dalje nad njima vrši kompletan nadzor.

Prvi test je pokazao da je majka djece negativnna, ali drugi čiji rezultati su u petak veče poslati u Vranje pokazali su da je i ona zarežena korona virusom,zbog čega su i djeca testirana.

PRIJATELj SA NULTIM PACIJENTOM

Preminuli N.A.(45) iz Vranja bio je u kontaktu sa nultim pacijentom sudijom iz ovog grada kod koga je virus prvo potvrđen. Na žalost ovaj mladi čovjek kod koga je potvrđen virus izgubio je bitku zbog dijabetesa sa kojim se borio.