Zemun

Napadnut vozač autobusa jer nije dozvolio muškarcu da uđe bez maske

17:57, 29.06.2020.
Izvor: novosti.rs
Vozač GSP koji je vozio autobus 707 napadnut je danas oko 15 časova, u Zemunu. Incident se dogodio kod Saobraćajne škole, na autobuskoj stanici Zemun - Gornji grad, kada je jedan građanin htio, bez zaštite, da uđe u vozilo. Kada mu to šofer nije dozvolio primijenio je silu, povrijedio čovjeka i oštetio vozilo!

Događaj je opisala Beograđanka, očevidac, koja je snimila dio incidenta.

- Vozač je otvorio prvo prednja vrata kako bi desetak ljudi ušlo, a zatim ostala vrata da bi putnici koji žele mogli da izađu. To je iskoristio jedan muškarac bez maske i ušao - opisuje vidno uznemirena žena. - Vozač je ustao sa svog mjesta i krenuo ka sredini autobusa. Obratio se putniku bez zaštite riječima "Pa daj čoveče nemoj me praviti budalom, je l' treba otkaz da dobijem"?

Prema riječima sagovornice, muškarac je izašao iz vozila i krenuo da vrijeđa, psuje, šutira autobus i torbom koju je nosio udara autobus. Na to je vozač došao do prednjih vrata i rekao mu da ne lomi i ne šutira. Čuvši te riječi muškarac kao da je podivljao, počeo je kroz otvorena prednja vrata da šutira i udara vozača!

- U jednom momentu je stvarno izgledalo da će se opasno potući, starija gospođa je prva prišla i počela da brani vozača. Prišla sam i ja, dok je ovaj divljao kao mahnit, okrenula sam mu leđa nadavši se da ipak neće htjeti da me udari s leđa. Tu se on zaustavio, a onda se začula lomnjava. Odvalio je retrovizor meni iznad glave i pobegao.

Vozač se, prema njenim rečima tresao, pozvao je policiju.

- Pitala sam ga da li je dobro, a on je rekao putnicima da izađu iz autobusa, jer je oštećen. Dok smo mi nastavili dalje, neko je prokomentarisao "evo je policija, i to marica, ali džaba kad je ovaj pobjegao" - rekla je žena.