Beograd

Određen pritvor babi koja se sumnjiči da je bacila novorođenče u kontejner

21:08, 25.12.2020.
Izvor: Tanjug
Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana za B. P. (61), koja se sumnjiči da je nakon porođaja svoje 23-godišnje kćerke novorođenče bacila u kontejner.

- Pritvor joj je odredio sudija za prethodni postupak na predlog tužilaštva da ne bi uticala na svjedoke, da ne bi ponovila ili dovršila krivično djelo, kao i zbog uznemirenja javnosti - rekla je Tanjugu portparol suda Tatjana Tešić.

B. P. se tereti za krivično djelo pokušaj teškog ubistva na štetu svog unučeta, i ranije danas je saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu koje vodi istragu protiv nje.

S obzirom na to da je krivičnim djelom oštećeno dijete, maloletno lice, kao i da se istraga nastavlja, tužilaštvo je najavilo da neće iznositi druge detalje o ovom slučaju.

Inače, beba je pronađena živa i zbrinuta je na Odeljenju neonatologije Kliničkog centra Srbije.

Hitna pomoć Obrenovac preksinoć je u GAK u Višegradskoj najprije dovezla njenu kćerku koja je ljekarima rekla da se porodila u stanu u Obrenovcu i da je njena majka bacila bebu u kontejner ispred zgrade. Odmah je poslata policijska patrola na lice mesta i u kontejneru je pronađeno živo žensko novorođenče.

(Telegraf)