Izbjegnuta tragedija

Otkriveni novi detalji drame: Život mu visio o koncu, policajac bio prinuđen da puca

20:27, 03.05.2021.
Izvor: Kurir
Sve je počelo kao rutinska policijska kontrola prvog maja ujutru u Ulici Ivana Ribara na Novom Beogradu, ali uslijedili su jurnjava, sudar, pucnjava, a pravim čudom i prisebnošću policajca sve se završilo bez mrtvih.

Policajac (24) i njegova koleginica, zaustavili su automobil na kružnom toku, na početku Ulice Ivana Ribara u novobeogradskom Bloku 51. Vozač je prvo poslušao naređenje i stao, policajcu su njegov izgled i ponašanje bili sumnjivi pa je prišao automobilu sa strane vozača čija su vrata bila otvorena. Tada naglo, vozač dodaje gas, policajac ostaje zakačen za automobili nastaje prava drama navodi izvor Kurira.

Na izlasku iz kružnog toka vozač nalijeće na drugi automobil, udara ga, penje se na njega i skoro prevrće. Ali nastavlja mahnito bjekstvo.

Policajac kome je život visio u koncu, ipak je ostao hladne glave i pucao je u gumu da bi zaustavio mahnitu jurnjavu.

Vozač sa probušenom gumom nije mogao da nastavi dalje bjekstvo i zaustavio se na travnjaku Ivana Ribara u smjeru ka Savi, on i suvozač su pobjegli.

pic.twitter.com/FIgHrzdPcS

Na lice mjesta su brzo došle druge patrole policije koje su krenule u potjeru za vozačem. Policajac koji je visio na automobilu, prebačen je vozilom Hitne pomoći u bolnicu. Poslije ljekarskog pregleda ustanovljeno je, da je nekim čudom, prošao samo sa lakšim tjelesnim povredama.

– Policija je brzo identifikovala i uhapsila vozača, a onda je uslijedio novi šok. Za volanom je bio J. L. (17), maloljetnik, koji je pri tome bio i pripit. On je uhapšen i danas je priveden u Više tužilaštvo u Beograde za maloljetnike. Na teret mu se stavlja krivično djelo napada na ovlašćeno službeno lice – navodi izvor.

Maloljetnik će biti gonjen i za saobraćajne prekršaje, ali u svakom slučaju, sve je moglo da se mnogo gore završi i po njega i po policajce i po putnike u drugom automobilu na koji je naletio. Povrijeđeni policajac je postupio po pravilu i protiv njega neće biti pokrenut nikakav postupak zbog upotrebe oružja. To da su svi ostali živi i jeste, na neki način, pravo čudo uoči Vaskrsa.