Ovako je izgledao pokušaj otmice srpskog dječaka na KiM - roditelji opisali detalje

21:30, 29.09.2020.
Izvor: novosti.rs
Nepoznate osobe fizički su napale danas devetogodišnjeg dečaka Martina Vuksanovića u većinski srpskom selu Plemetina kod Obilića.

Prema riječima njegovih roditelja, majke Bojane (34) i oca Predraga (44) napad se dogodio kada se dječak vraćao iz škole kada je  putem naišao automobil “audi” crvene boje.

Nepoznate osobe fizički su napale danas osmogodišnjeg dječaka Martina Vuksanovića u većinski srpskom selu Plemetina kod Obilića. Prema riječima njegovih roditelja, majke Bojane (34) i oca Predraga (44) napad se dogodio kada se dječak vraćao iz škole  kada je  putem naišao  automobil “audi” crvene boje.

- Naš sin je vidio četiri mladića od kojih je jedna pokušao da ga uvuče u auto. Srećom da se naš sin otrgao iz ruke starijeg mladića i pobjegao u prvo dvorište - priča majka Bojana napominjući da se u kojem su bili četiri muš, koji se iz škole vraćao kući.

Njegov otac Predrag  ističe da je njihov sin tačno u 12.45 izašao iz škole, a da se incident dogodio pet minuta kasnije kada se dečak nalazio sam na ulici jer se rastao sa drugarima čije su kuće bliže školskom objektu.

- Srećom da je Martin pobjegao u prvo srpsko dvorište i komšija ga je onako preplašenog doveo kući. Međutim, osim ovog slučaja već smo ranije imali brojne neprijatljnosti, jer smo se nalazili na meti pljački Albanaca koji su htjeli da kupe moje domaćinstvo ali ja ne želim da prodajem svoju dedovinu - priča Predrag, otac četvoro djece od kojih nastarije ima petnaest, a najmlađe tri godine.

I dok ponavlja da neće podleći napadima kako bi se iselio, Predrag dodaje da je slučaj prijavio tzv. kosovskoj policiji koja je obavila uviđaj tj ispitivanje i otišla. Ipak, napominje da do sada ni jedan jedini slučaj pljački i napada na njegovo domaćinstvo ali i ostale Srbe nije rešen.

Inače, u  Plemetini živi stotinak srpskih domaćinstava koji se oslanjaju na susjedna srpska sela Prilužje i Babin Most koja se nalaze na putu između Prištine i Kosovske Mitrovice.