OVK terorista priznao - Ubijali smo srpsku djecu

21:41, 23.01.2021.
Izvor: Alo
Zamjenik premijera tzv. Kosova Fatmir Ljimaj, bivši komandant takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), poznat pod nadimkom Čelik, i njegovi saborci iz te terorističke organizacije naredili su i izvršili monstruozne zločine nad Srbima. U javnost je, naime, isplivao snimak na kome pripadnik OVK otvoreno svjedoči o ubistvu 10 Srba, među kojima su i djeca od sedam godina.

Na snimku je Danica Marinković, tadašnji istražni sudija Okružnog suda u Prištini, koja ispituje Ljimajevog „čovjeka“ neposredno poslije izvršenog zločina.

Bilo je dvoje djece, tri žene, dva mladića i tri čovjeka. Mislim da su bili Srbi – priznaje Albanac.

Danica Marinković: Uzrast djece?

Od 7,8 do 11 godina.

Danica Marinković: A žene?

Od 28 do 32 godine.

Danica Marinković: Ko ih je strijeljao?

Mi smo ih strijeljali. Fatmir Ljimaj. Mi smo vojska UČK. Više od 20 nas je bilo.

Danica Marinković: Kako su ih strijeljali?

Naređali smo njih desetoro i onda smo ih ubili otpozadi. Na sve smo pucali odjednom. Naredili su Fatmir Ljimaj, Gani Krasnići i Hisni Kiljaj. Oni su bili komandanti. Fatmir je komandant sela Klečka, a drugi dvojica sela Mališevo.

Danica Marinković: Šta je bilo poslije strijeljanja?

Kad smo ih strijeljali udaljili su me. Ne znam gdje su sahranjeni.

Danica Marinković: Ne zna, dakle, gdje su sahranjeni. U redu, završeno.

Uprkos njenim dostignućima, kako ukazuje izvor, teroristi su pomilovalni i pušteni iz zatvora, a Marinković je 2009. godine razriješena sudijske funkcije zato što je vodila istrage protiv albanskih terorista i o njihovim zločinima svjedočila u Hagu.

(Alo.rs)