Ovo je rudar Dragutin kojeg je usmrtila drobilica: "Tijelo je bilo unakaženo"

08:13, 03.03.2021.
Izvor: Kurir
Dragutin Repedžić (53) nastradao je na radnom mjestu na Površinskom kopu, a kolege su najprije pronašle njegov šljem i dio odjeće, poslije čega su zatekle i njegovo unakaženo tijelo

Dragutin Repedžić (53) rodom iz sela Rudna Glava kod Majdanpeka poginuo je juče dok je radio na Površinskom kopu rudnika Majdanpek, u pogonu sekundarnog drobljenja rude.

Nesrećni čovjek bio je pred penzijom, a nastradao je kada je, kako se pretpostavlja, upao u drobilicu. Repedžićevo tijelo pronašle su kolege.

Tražili ga

- Rudari su objasnili da su primijetili da ga neko vrijeme nisu vidjeli, pa su krenuli da ga traže. Dok su obilazili pogon, naišli su na njegov šljem, a ubrzo nakon toga ugledali su i dijelove jakne. Tijelo, koje je bilo unakaženo, pronađeno je u takozvanom E bunkeru za odlaganje rude, u koji ga je vjerovatno izbacila traka drobilice za kamen, u koju je upao - kaže izvor upoznat sa slučajem i dodaje da se pretpostavlja da je Repedžić nastradao pošto se okliznuo i upao u drobilicu.

Iskusan radnik

Prijatelji i kolege nastradalog čovjeka juče su bili potreseni, a za njega su imali samo riječi hvale. - Bio je iskusan i dobar radnik, a prije svega toga i čovjek. Ima skoro 40 godina radnog iskustva, trebalo je za šest mjeseci da ide u zasluženu penziju. Nažalost, nije je dočekao. Nikom nije jasno kako se sve desilo, bio je sam u tom trenutku. Ljekari Hitne pomoći su brzo došli, ali nije mu bilo pomoć. Povrede su bile jezive, od njega gotovo da ništa nije ni ostalo - kaže poznanik i dodao: - Dragutin je bio oženjen i ima odraslo dijete, a živio je u Majdanpeku.