Gradonačelnik Beograda

Počinje rigorozna kontrola primjene epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima i gradskom prevozu

22:54, 22.10.2020.
Izvor: Kurir
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je od ukupnog broja zaraženih virusom korona u Srbiji više od polovine u glavnom gradu i dodao da proslave predstavljaju najveći rizik od velikog broja zaražavanja.

Radojičić je naglasio da će u narednim danima biti stroža kontrola primjene mjera u ugostiteljskim objektima, ali i u gradskom prevozu. 

- Za sada se ne razmatra zatvaranje glavnog grada, ali je situacija ozbiljna zbog čega se moramo odgovorno ponašati i striktno pridržavati mjera. Ako na skupu gdje je 500 ljudi imamo jednu pozitivnu osobu, a takvih događaja bilo gdje, to može dovesti do zaražavanja nekoliko hiljada osoba - pojasnio je Radojičić i naglasio da su takvi događaji u ovoj situaciji nedopustivi.

Podsjetio je da nadležne službe kontrolišu poštovanje propisanih mjera i precizirao da su sinoć iskontrolisana 133 ugostiteljska objekta i da je napisano pet prekršajnih prijava.

- U narednim danima ćemo još striktnije kontrolisati - poručio je Radojičić i dodao da je imao sastanak sa nadležnim gradskim službama kojima je naložio da mu na dnevnom nivou dostave izvještaj o stanju na terenu.

Radojičić je podsjetio da u Beogradu ima više od 2.000 ugostiteljskih objekata i dodao da se većina njih pridržava propisanih mjera, ali da postoje i oni koji ih ne poštuju zbog čega se, kako je dodao, kontrole moraju pojačati.